Dorst en Lesser https://dorstenlesser.nl The Social Agency Tue, 20 Jun 2017 11:32:52 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.3 Ons eerste internationale kantoor is geopend https://dorstenlesser.nl/blog/dorst-lesser-opent-eerste-internationale-kantoor/ Tue, 20 Jun 2017 09:40:16 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=1039 De opening van het Belgische kantoor gaat gepaard met onze plannen om ook op de Belgische markt een grote rol van betekenis te spelen. “We zijn al even actief bij onze zuiderburen en merken grote verschillen tussen de Belgische en Nederlandse markt. Om deze markt goed te kunnen bedienen hebben wij afgelopen jaar Belgische werknemers

Het bericht Ons eerste internationale kantoor is geopend verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
De opening van het Belgische kantoor gaat gepaard met onze plannen om ook op de Belgische markt een grote rol van betekenis te spelen. “We zijn al even actief bij onze zuiderburen en merken grote verschillen tussen de Belgische en Nederlandse markt. Om deze markt goed te kunnen bedienen hebben wij afgelopen jaar Belgische werknemers aangetrokken. Het voelt nu als een logische stap om ook ons kantoor officieel te openen en meer merken aan ons te gaan verbinden”, vertelt Creative Director Robert Withagen.​​​​
 

Wij gaan al onze diensten aanbieden in België, dit betekent dat merken bij ons terecht kunnen voor social media strategie, social advertising, community management, content productie (waaronder videocontent), online activaties en influencer marketing.

Het bericht Ons eerste internationale kantoor is geopend verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
De wereld aan je voeten met Facebook advertising https://dorstenlesser.nl/blog/wereld-aan-voeten-facebook-advertising/ Tue, 20 Jun 2017 09:31:44 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=1017 Around the world to around the corner Een door jou gemaakte advertentie kun je de hele wereld doorsturen, maar ook om de hoek van de straat met mensen in contact brengen. Voor diverse klanten gebruiken wij Facebook advertising om awareness en engagement te genereren op Europees niveau. Op naar Europa! En dan lijkt Europa klein,

Het bericht De wereld aan je voeten met Facebook advertising verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Around the world to around the corner

Een door jou gemaakte advertentie kun je de hele wereld doorsturen, maar ook om de hoek van de straat met mensen in contact brengen. Voor diverse klanten gebruiken wij Facebook advertising om awareness en engagement te genereren op Europees niveau. Op naar Europa!
En dan lijkt Europa klein, maar dat is het zeker niet. Per land verschillen de interesses, de taal en ook de manier waarop de doelgroep reageert op social media content. En al deze verschillende groepen wil je inspireren en informeren over jouw merk. Hoe ga je dan te werk?

 

We leggen het even uit aan de hand van een voorbeeld:

 

Stel, je bent een Nederlands merk dat – laten we eens wat noemen – dameskleding verkoopt via een webshop. Je bent van plan om de webshop uit te breiden en wil jouw kleding ook buiten de Nederlandse grenzen verkopen. Vaak verschillen de trends per land en zie je dat meisjes in Engeland misschien meer fan zijn van glitterkleding dan de Franse madames. Duidelijk, die advertentie met dat roze, shiny glitterjurkje target je dus op Engelse fashionista’s.

Maar de shipping in Ierland is nog niet rond!

Met Facebook advertising kun je advertenties op meerdere landen, handelsgebieden en subregio’s targeten. Wil je bepaalde delen in Europa juist liever niet bereiken, omdat daar bijvoorbeeld nog geen verzending mogelijk is, dan sluit je deze uit. Just to be sure.

Trendwatching met Facebook

Facebook helpt zelf ook een handje mee met het vinden van diverse trends. Target je jouw advertentie met een bloemenjurkje op verschillende landen in Europa, dan houdt Facebook voor je bij in welke gebieden deze advertentie het beste presteert. Zijn de Spaanse senorita’s meer geïnteresseerd dan de Duitse Fräuleins, dan besteedt Facebook meer van je budget aan de weergaven in Spanje. En deze insights neem je natuurlijk weer mee naar de volgende campagne.

Het houdt niet op na een websitebezoek

En hebben de girls, madames, senorita’s en Fräuleins jouw website bezocht, dan kun je ze dankzij de Facebook pixel eenvoudig retargeten. Van het bezoekersgedrag maak je tientallen doelgroepen en serveer je de juiste en meest relevantie informatie via ads, bij terugkeer op Facebook.

De opties zijn grenzeloos

Om een lang verhaal kort te maken; Facebook Advertising is de ideale manier om met jouw merk wereldwijd te gaan. Die potentiële klanten die honderden kilometers verderop zitten, heb je zo bereikt. Dus denk je nu: “Hé, hier wil ik meer over weten!” Neem gerust contact met ons op en we bespreken dit allemaal nog uitgebreider onder het genot van een kopje koffie.

Het bericht De wereld aan je voeten met Facebook advertising verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Zestig foto’s en een dozijn sinaasappelen in Verona https://dorstenlesser.nl/blog/zestig-fotos-en-dozijn-sinaasappelen-verona/ Fri, 19 May 2017 08:26:41 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=1000 Met een koffer vol met acht flessen Aperol Spritz, tien glazen (in case er een paar zouden sneuvelen, you never know) de nodige styling en veel goede moed, stonden we ‘s nachts rond een uurtje of vier op Schiphol. De reis ging naar Verona, een stad in het noorden van het land en bekend als

Het bericht Zestig foto’s en een dozijn sinaasappelen in Verona verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Met een koffer vol met acht flessen Aperol Spritz, tien glazen (in case er een paar zouden sneuvelen, you never know) de nodige styling en veel goede moed, stonden we ‘s nachts rond een uurtje of vier op Schiphol. De reis ging naar Verona, een stad in het noorden van het land en bekend als decor van Romeo en Juliet. Kan het nog beter, zou je denken… Ja, zeker! Na het landen en een kleine taxirit door de knusse straatjes van Verona werd het al gauw duidelijk, deze middelgrote stad doet niet onder voor Rome of Milaan. En voor iedereen die zich afvraagt of het het waard is om speciaal naar Verona toe te vliegen kan ik alvast volmondig ‘ja’ antwoorden.
 

Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. De opdracht was om 60 foto’s te schieten in een tijdsbestek van drie dagen. Easy peasy zou je denken, niet? Makkelijker gezegd dan gedaan! Op een veel te kleine fiets, bepakt en bezakt met vier kilo ijs en een dozijn sinaasappelen, fietsten wij het Italiaanse zonnetje tegemoet. De settings varieerden enorm, van een total view van Verona op een prachtig kasteel…
 

Tot een knus straatje in de binnenstad starring our own Sophie.
 

En een setting op de Madonna Verona; een fontein die gebouwd is in 1368 en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ik vermeld dan ook niet met trots dat wij hier met onze vieze schoenen op hebben gestaan… I know, schandalig. Maar alles voor een mooi plaatje! 😉

 

 

Op het moment zijn wij alweer een maand terug in ons nu nog redelijk koude kikkerlandje en staan een paar van de mooie foto’s al op de Facebook- en Instagrampagina van Aperol Spritz. Kijk je mee? There are many more to follow! Ciao for now!

Het bericht Zestig foto’s en een dozijn sinaasappelen in Verona verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Werken bij Rituals? Zoek niet, Facebook zoekt jou! https://dorstenlesser.nl/blog/werken-rituals-zoek-facebook-zoekt-jou/ Tue, 09 May 2017 12:05:12 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=982 Via social media natuurlijk! Je hebt vast wel eens een vacature op Facebook voorbij zien komen die perfect bij je interesses en werkervaring past. Dat is uiteraard geen toeval. Vaak heb je als gebruiker in ieder geval je huidige baan of opleiding in je profiel staan. Dit, in combinatie met informatie over je leeftijd, woonplaats

Het bericht Werken bij Rituals? Zoek niet, Facebook zoekt jou! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Via social media natuurlijk!

Je hebt vast wel eens een vacature op Facebook voorbij zien komen die perfect bij je interesses en werkervaring past. Dat is uiteraard geen toeval. Vaak heb je als gebruiker in ieder geval je huidige baan of opleiding in je profiel staan. Dit, in combinatie met informatie over je leeftijd, woonplaats en interesses, zorgt ervoor dat deze posts zeer gericht kunnen worden getarget. True story.

 
Ook voor Rituals vacatures en het bijbehorende Rituals Talent Event was de keuze voor Facebook daarom snel gemaakt. We kozen voor dark posts: posts die niet op de tijdlijn geplaatst worden, maar alleen in het overzicht van de doelgroep te zien zijn. We richtten ons hierbij op woonplaats, leeftijd en relevante werkervaring- en opleiding. Daarnaast op mensen die geïnteresseerd zijn in Rituals Cosmetics en persoonlijke verzorging in het algemeen.

 
Door op deze manier te targeten wordt het mediabudget het meest effectief ingezet; Facebook filtert de kandidaten voor ons en zo bereiken we alleen de mensen die we willen bereiken. Dus ook als je niet eens op zoek was naar een nieuwe baan, wordt deze mogelijke carrièreswitch je op een presenteerblaadje aangeboden.

 

Facebook for the win

Vacatures uitzetten via social media is niets nieuws – denk aan LinkedIn met meer dan zes miljoen Nederlandse gebruikers. In 2015 was dit platform nog het meest favoriete online oriëntatiekanaal van Nederland op het gebied van vacatures, maar op dit moment verliest LinkedIn sterk aan populariteit (-6%!). Uit onderzoek blijkt dat Facebook op dit moment al de nummer 4 vacaturesite van Nederland is. In 2017 zal Facebook deze groei hoogstwaarschijnlijk optimaliseren door een sollicitatie functie te lanceren. Het idee achter deze nieuwe functie is dat bedrijven vacatures kunnen plaatsen waar potentiële kandidaten meteen op kunnen reageren via een ‘apply now!’ button. De verdere communicatie verloopt vervolgens via Messenger.

 

En, gelukt?

De campagne was een succes. We hebben in totaal ruim 95.000 potentiële kandidaten weten te bereiken waarvan bijna 5.000 (!) geïnteresseerden hebben doorgeklikt naar het event. De uiteindelijke inschrijvingen zijn allemaal via deze campagne binnengekomen en via het event zijn de openstaande vacatures inmiddels vervuld.

Het bericht Werken bij Rituals? Zoek niet, Facebook zoekt jou! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Pinterest wekt onze interest https://dorstenlesser.nl/blog/pinterest-wekt-onze-interest/ Fri, 21 Apr 2017 13:07:33 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=901 Vroeger knipte ik allerlei plaatjes uit tijdschriften. Prik! Een punaise erin en ik had een prikbord vol inspiratie. Vakantiebestemmingen waar ik van droomde, die mooie sneakers waar ik van droomde en Leonardo Dicaprio waar ik óók van droomde. Het verzamelen van inspirerende plaatjes doe ik nog steeds. Nu niet meer met een schaar, maar met

Het bericht Pinterest wekt onze interest verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Vroeger knipte ik allerlei plaatjes uit tijdschriften. Prik! Een punaise erin en ik had een prikbord vol inspiratie. Vakantiebestemmingen waar ik van droomde, die mooie sneakers waar ik van droomde en Leonardo Dicaprio waar ik óók van droomde. Het verzamelen van inspirerende plaatjes doe ik nog steeds. Nu niet meer met een schaar, maar met digitale punaises. Pinterest, waarom is dit kanaal zo interesting?

 

Meer, meer, meer!

Net als ik gebruiken steeds meer mensen deze digitale knipselmap. Onlangs werd bekend dat Pinterest wereldwijd 175 miljoen actieve gebruikers telt en met inmiddels 2,4 miljoen gebruikers in Nederland is het ook hier één van de snelst groeiende kanalen. Do-It-Yourself raamdecoratie met een hoelahoep, recepten voor lactosevrije crème brulée; wat je ook zoekt, je vindt het op Pinterest. Meer gebruikers betekent namelijk meer pins, meer ideeën en daarom ook steeds meer mogelijkheden voor merken.

 

Merken worden gehoord

Gebruikers zijn op dit kanaal vooral op zoek naar ideeën en willen zich laten inspireren. Foto’s van vrienden hoeven ze er niet te zien; users staan juist op Pinterest open voor content geplaatst door merken. Ze zijn op zoek naar inspiratie en er is een grote kans dat ze iets gaan doen met de gevonden ideeën. Meer dan de helft van de gebruikers zegt Pinterest te gebruiken om te shoppen. Hallo, potentiële kopers!

 

Die schoenen. Waar zijn die van?

En die potentiële kopers, daar speelt Pinterest op in. Intussen zijn er steeds meer mogelijkheden om te adverteren en worden zoekfuncties geoptimaliseerd. Ik ben zelf fan van de Pinterest Lens functie, waarmee je kunt zoeken op basis van objecten. Zie je iemand op straat met mooie schoenen? Richt met de Pinterest Lens op de schoenen en Pinterest zoekt voor jou naar dezelfde exemplaren en gerelateerde pins. (Oké, ook best grappig om de Lens op een collega te richten en te zien wat dat voor resultaten oplevert.)

 

 

Want it? Pin it, buy it, have it!

Meteen kopen? Dat kan tegenwoordig! Zelfs zonder Pinterest te verlaten. Dankzij Buyable Pins voeg je jouw gepinde items toe aan je winkelwagen, reken je direct af en is de bestelling rond. Want it? Pin it. Buy it. Have it! Helaas nog niet echt uitgerold in Nederland, maar dat zal vast niet lang meer duren.
 
Waarschijnlijk ga je binnenkort ook steeds meer fashion of interieur pins tegenkomen met blauwe cirkels in beeld. Dat is de nieuwe Shop The Look functie. Door op de cirkels te klikken gelinkt aan de verschillende items in beeld, zoekt Pinterest voor jou naar Buyable Pins van dezelfde items of naar voorwerpen in dezelfde stijl. Klik, klik en die outfit is binnen!
 

 

Maar wil Instagram ook niet zoiets doen?

Instagram introduceerde onlangs ‘Instagram Collecties’  waarbij je collecties met inspirerende afbeeldingen in thema’s kunt opslaan. ‘Interieur’ bijvoorbeeld of ‘droomvakanties’. Hé, waar doet dat ons aan denken? Juist. Instagram lijkt in bepaalde functies Pinterest te kopiëren en wil merken ook meer opties bieden om de consument direct een aankoop te laten doen. Maar Pinterest blijft niet achter. We zien het kanaal groeien in het aantal gebruikers én in mogelijkheden die voor zowel merk als consument interessant zijn. Bovendien is de viraliteit van een pin veel hoger dan een Instagram post. Zo’n 80 procent van de pins op Pinterest zijn repins; bijna alleen maar gedeelde content dus. Pin-pin, win-win!

 

Pinteressant, toch?

Pinterest, een awareness kanaal waarbij je de consument de gehele sales funnel kunt laten doorlopen. Van inspiratie tot aankoop in een paar klikken. Dat maakt deze digitale knipselmap toch iets interessanter dan het prikbord dat ik vroeger had. Misschien had ik Leonardo dan wel kunnen kopen…

 

Het bericht Pinterest wekt onze interest verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Eveline over flamingo’s en data https://dorstenlesser.nl/blog/eveline-flamingos-en-data/ Mon, 10 Apr 2017 18:44:33 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=892 Hoe ziet voor jou de ideale zondag eruit? Mijn zondagen zijn over het algemeen heilig. Dat betekent, geen verplichtingen en een hoop gezelligheid. Met mijn vrienden houden wij altijd een ZOMIBO. Rond een uurtje of 15:00 uur komen we samen en gaan we aan de borrel. Gedurende de borrel haakt iedereen langzaamaan, soms eindigen we

Het bericht Eveline over flamingo’s en data verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Hoe ziet voor jou de ideale zondag eruit?
Mijn zondagen zijn over het algemeen heilig. Dat betekent, geen verplichtingen en een hoop gezelligheid. Met mijn vrienden houden wij altijd een ZOMIBO. Rond een uurtje of 15:00 uur komen we samen en gaan we aan de borrel. Gedurende de borrel haakt iedereen langzaamaan, soms eindigen we met zijn 15en in de kroeg.

 

Wat weten mensen niet over jou?
Dat ik om het jaar naar Nairobi (Kenia) vlieg om vrijwilligerswerk te doen. Ik steun nu een meisje dat opgeleid wordt als docent. Elk jaar zamel ik geld in, zodat ze kan studeren. Afgelopen jaar is Everlyn (ja toevallig) afgestudeerd en heeft hierdoor een stapje kunnen maken in haar leven. Sommige dingen zijn voor ons heel normaal, die in andere landen soms mijlenver lijken te zijn. Met Teach to Reach geef ik ze de kans om dit stapje te maken. Niet alleen zij; vele andere kinderen hebben baat bij het feit dat de meisjes die ik steun opgeleid worden. Everlyn kan namelijk op haar beurt weer les geven aan kansarme kinderen in de sloppenwijk Kibera – de grootste sloppenwijk van Nairobi.

 

Wat was jouw allerleukste D&L project?
Het leukste? Hoop dingen die wij doen zijn heel leuk. Het leukst is wanneer je werk opgepakt wordt door de media. Dat is een soort van bekroning op je werk en inzet.

 

Wat is het meest uitdagend aan jouw functie als Client Manager?
Voor alle klanten tegelijk alle balletjes om hoog te houden. Maar dat vind ik ook het allerleukste.

 

Als je komend weekend, gewoon voor een weekendje, overal ter wereld kan zijn. Waar ga je dan heen?
Pak jij de wereldkaart, ga ik alvast cirkels zetten. Er zijn zoveel plekken waar ik nog heen wil.

Het bericht Eveline over flamingo’s en data verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Every step you take… https://dorstenlesser.nl/blog/every-step-you-take/ Mon, 03 Apr 2017 09:58:20 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=877 We kunnen de betekenis hiervan niet beter uitleggen dan Facebook zelf, dus dat gaan we ook niet doen. “De Facebook-pixel is een stukje code dat je op de website kunt plaatsen om conversies te rapporteren, doelgroepen op te bouwen en uitgebreide statistieken te ontvangen over hoe mensen je website gebruiken,” aldus Facebook.   Ja, every

Het bericht Every step you take… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
We kunnen de betekenis hiervan niet beter uitleggen dan Facebook zelf, dus dat gaan we ook niet doen. “De Facebook-pixel is een stukje code dat je op de website kunt plaatsen om conversies te rapporteren, doelgroepen op te bouwen en uitgebreide statistieken te ontvangen over hoe mensen je website gebruiken,” aldus Facebook.

 

Ja, every move you make… De manier waarop je door de website van de reisorganisatie klikt, is bepalend voor welke advertenties jij van hen op je tijdlijn te zien krijgt. Welke pagina’s je hebt bezocht, welke zoekopdrachten je hebt uitgevoerd, hoe lang je op welke pagina was; het wordt allemaal gemeten. Zo kan het merk de Facebook-advertenties optimaal inzetten en krijg jij geen ‘hinderlijke’ advertenties over wintersport te zien. Jij wil namelijk overduidelijk naar het Portugese strand.

 

Het merk bouwt dankzij deze pixel aangepaste doelgroepen op naar aanleiding van websitebezoeken. Frequente bezoekers, mensen die op de boekingspagina toch nog afhaken, last-minute speurders; ze worden allemaal in ‘hokjes’ gestopt. Dit betekent voor het merk dus meer insights over welke doelgroepen het beste converteren en dus nóg meer optimalisatie van het advertentiebudget.

 

En jij denkt dat dit alles is? Nee hoor, er is nog veel meer mogelijk om mensen die al eerder met je merk in aanraking kwamen, te bereiken via social media. Yes, we’re watching you!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Het bericht Every step you take… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Renault presenteert The Gift https://dorstenlesser.nl/blog/renault-presenteert-the-gift/ Thu, 16 Mar 2017 07:38:27 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=784 Want hoe zou het zijn om een roadtrip met de Renault Clio R.S naar de Vogezen weg te kunnen geven? Daar maak je toch een behoorlijke indruk mee. Dit jaar kon het. Op 20 december lanceerden we het platform ‘The Gift’ voor Renault Nederland, waar je tot en met Oudjaarsdag kon meedingen naar de hoofdprijs.

Het bericht Renault presenteert The Gift verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Want hoe zou het zijn om een roadtrip met de Renault Clio R.S naar de Vogezen weg te kunnen geven? Daar maak je toch een behoorlijke indruk mee. Dit jaar kon het. Op 20 december lanceerden we het platform ‘The Gift’ voor Renault Nederland, waar je tot en met Oudjaarsdag kon meedingen naar de hoofdprijs. We realiseerden meer dan 1.3 miljoen impressies en meer dan 13.000 deelnemers via Facebook & YouTube advertising, Autoblog en de owned kanalen van Renault Nederland.
 

We mochten natuurlijk zelf ook naar de Vogezen om de teaservideo van de campagne op te nemen. Benieuwd hoe die eruit zag? Je kunt hem hier nog bekijken. Geniet van één van de mooiste stuurmanswegen van Europa en… vergeet niet om je geluid even aan te zetten ;).
 


 

Het bericht Renault presenteert The Gift verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… https://dorstenlesser.nl/blog/case-wnf-als-kinderen-mogen-stemmen/ Mon, 13 Mar 2017 12:10:50 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=792 We horen je denken: “Ja ja, en dan wordt Justin Bieber onze volgende premier zeker?” Nee hoor, de 12-jarige Faye heeft wel wat serieuzere dingen aan haar hoofd. Ze is misschien wat betreft politiek nog ‘een groentje’, maar dat betekent niet dat ze niet meedenkt over ‘volwassen’ zaken. Samen met het WNF gaven we Faye

Het bericht Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
We horen je denken: “Ja ja, en dan wordt Justin Bieber onze volgende premier zeker?” Nee hoor, de 12-jarige Faye heeft wel wat serieuzere dingen aan haar hoofd. Ze is misschien wat betreft politiek nog ‘een groentje’, maar dat betekent niet dat ze niet meedenkt over ‘volwassen’ zaken. Samen met het WNF gaven we Faye de kans haar stem te laten horen en te vertellen over de dromen die ze heeft voor als ze later groter is. Ze geeft de ultieme peptalk aan iedereen die wél mag stemmen. Als stemgerechtigde heb je namelijk niet alleen invloed op je eigen toekomst, maar ook op die van Faye.

 

En die toekomst is best belangrijk. Al maandenlang zien we op ieder kanaal politici zwaaien, praten en heftige discussies voeren. En in deze tijd van populisme, conflicten en angst lijkt het vooral te gaan over de vluchtelingencrisis en de economie. But what about het klimaatprobleem? Het WNF ziet dat dit onderwerp vaak nog onderaan het lijstje van verkiezingsthema’s bungelt en komt daarom in actie. Want even serieus; we moeten beseffen dat beslissingen die op korte termijn gemaakt worden van invloed zijn op het klimaat voor de aankomende DUIZENDEN jaren!

 

Wij bij Dorst & Lesser helpen het WNF graag! Dus let je even op? Dit is geen stemwijzer of een praatje van de zoveelste politiek deskundige. Nee. Dit is een oproep vanuit de toekomst en deze video bevat belangrijke informatie! Inmiddels is de video al meer dan 960 keer gedeeld op Facebook! En we weten het zeker; na het zien van deze videoboodschap denk je bij het inkleuren op 15 maart niet alleen aan jezelf, maar ook aan ‘groentjes’ zoals Faye, hun toekomst én de toekomst van onze aarde. Want de aarde willen we nog heel veel jaren kunnen doorgeven. Toch?

 

Het bericht Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Birgit for president (management)! https://dorstenlesser.nl/blog/birgit-for-president-management/ Tue, 14 Feb 2017 12:00:07 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=752 Vijf jaar geleden zette Birgit voor het eerst haar voet over de drempel bij Dorst & Lesser. Toen nog het domein van drie mannen (Robert, Niels en Nelis). Vanaf dag één blijkt Birgit een Dorst & Lesser in hart en nieren (en blijft ze bij elke borrel sowieso langer dan Robert, sorry Ro).   Binnen

Het bericht Birgit for president (management)! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Vijf jaar geleden zette Birgit voor het eerst haar voet over de drempel bij Dorst & Lesser. Toen nog het domein van drie mannen (Robert, Niels en Nelis). Vanaf dag één blijkt Birgit een Dorst & Lesser in hart en nieren (en blijft ze bij elke borrel sowieso langer dan Robert, sorry Ro).
 

Binnen no time maakte ze zich het Renault account eigen. Of het nu ging om community management, strategie of project management, ze deed het allemaal. Inmiddels is ze ‘baas’ van haar eigen strategieteam. Waar de één een glinstering in de ogen krijgt en begint te watertanden bij het openen van een reep Tony Chocolonely, doet Birgit dit bij een artikel over Facebook retargeting of nieuwe mogelijkheden voor het creëren van audiences. Iets met data doet het bij haar altijd fijn. Maar goed, met een flinke bak kennis en passie ben je er nog niet, je moet ook (sorry voor het extreme cliché-woord) een ‘mensenmens’ zijn.
Want naast ‘social nerd’ is Birgit een bruggenbouwer. Ze leert haar klanten door en door kennen en wordt zoals ze zelf zegt het liefst ‘vriendjes met ze’. Ze is één van de redenen waarom een aantal klanten al vanaf dag één en nog steeds met Dorst & Lesser samenwerken.
 

Maar die bruggetjes bouwt ze ook intern. Birgit is zoals ik het liefkozend zou zeggen: streng, maar rechtvaardig. Ze draagt inderdaad ook die mooie kokerrokken en hakken die bij deze omschrijving horen. Daarnaast heeft ze een gigantische bak kennis en echt een passie voor het team. Ja, het is een inkoppertje, maar teamspirit is key. Daarom zeg ik niet voor niets: Birgit for president… of management. 😉

Het bericht Birgit for president (management)! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>