Dorst en Lesser https://dorstenlesser.nl The Social Agency Thu, 16 Mar 2017 13:28:19 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.2 Renault presenteert The Gift https://dorstenlesser.nl/blog/renault-presenteert-the-gift/ Thu, 16 Mar 2017 07:38:27 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=784 Het ideale cadeau? En dan niet voor in het donker, maar gewoon voor de feestdagen. “Die zijn toch al lang geweest?”, hoor ik je denken en dat klopt. Maar toch neem ik jullie in dit blog even mee terug naar die zoektocht naar het beste cadeau voor jouw geliefde, schoonvader, broer of vriend.   Want

Het bericht Renault presenteert The Gift verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Het ideale cadeau? En dan niet voor in het donker, maar gewoon voor de feestdagen. “Die zijn toch al lang geweest?”, hoor ik je denken en dat klopt. Maar toch neem ik jullie in dit blog even mee terug naar die zoektocht naar het beste cadeau voor jouw geliefde, schoonvader, broer of vriend.

 

Want hoe zou het zijn om een roadtrip met de Renault Clio R.S naar de Vogezen weg te kunnen geven? Daar maak je toch een behoorlijke indruk mee. Dit jaar kon het. Op 20 december lanceerden we het platform ‘The Gift’ voor Renault Nederland, waar je tot en met Oudjaarsdag kon meedingen naar de hoofdprijs. We realiseerden meer dan 1.3 miljoen impressies en meer dan 13.000 deelnemers via Facebook & YouTube advertising, Autoblog en de owned kanalen van Renault Nederland.
 

We mochten natuurlijk zelf ook naar de Vogezen om de teaservideo van de campagne op te nemen. Benieuwd hoe die eruit zag? Je kunt hem hier nog bekijken. Geniet van één van de mooiste stuurmanswegen van Europa en… vergeet niet om je geluid even aan te zetten ;).
 


 

Het bericht Renault presenteert The Gift verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… https://dorstenlesser.nl/blog/case-wnf-als-kinderen-mogen-stemmen/ Mon, 13 Mar 2017 12:10:50 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=792 We horen je denken: “Ja ja, en dan wordt Justin Bieber onze volgende premier zeker?” Nee hoor, de 12-jarige Faye heeft wel wat serieuzere dingen aan haar hoofd. Ze is misschien wat betreft politiek nog ‘een groentje’, maar dat betekent niet dat ze niet meedenkt over ‘volwassen’ zaken. Samen met het WNF gaven we Faye

Het bericht Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
We horen je denken: “Ja ja, en dan wordt Justin Bieber onze volgende premier zeker?” Nee hoor, de 12-jarige Faye heeft wel wat serieuzere dingen aan haar hoofd. Ze is misschien wat betreft politiek nog ‘een groentje’, maar dat betekent niet dat ze niet meedenkt over ‘volwassen’ zaken. Samen met het WNF gaven we Faye de kans haar stem te laten horen en te vertellen over de dromen die ze heeft voor als ze later groter is. Ze geeft de ultieme peptalk aan iedereen die wél mag stemmen. Als stemgerechtigde heb je namelijk niet alleen invloed op je eigen toekomst, maar ook op die van Faye.

 

En die toekomst is best belangrijk. Al maandenlang zien we op ieder kanaal politici zwaaien, praten en heftige discussies voeren. En in deze tijd van populisme, conflicten en angst lijkt het vooral te gaan over de vluchtelingencrisis en de economie. But what about het klimaatprobleem? Het WNF ziet dat dit onderwerp vaak nog onderaan het lijstje van verkiezingsthema’s bungelt en komt daarom in actie. Want even serieus; we moeten beseffen dat beslissingen die op korte termijn gemaakt worden van invloed zijn op het klimaat voor de aankomende DUIZENDEN jaren!

 

Wij bij Dorst & Lesser helpen het WNF graag! Dus let je even op? Dit is geen stemwijzer of een praatje van de zoveelste politiek deskundige. Nee. Dit is een oproep vanuit de toekomst en deze video bevat belangrijke informatie! Inmiddels is de video al meer dan 960 keer gedeeld op Facebook! En we weten het zeker; na het zien van deze videoboodschap denk je bij het inkleuren op 15 maart niet alleen aan jezelf, maar ook aan ‘groentjes’ zoals Faye, hun toekomst én de toekomst van onze aarde. Want de aarde willen we nog heel veel jaren kunnen doorgeven. Toch?

 

Het bericht Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Birgit for president (management)! https://dorstenlesser.nl/blog/birgit-for-president-management/ Tue, 14 Feb 2017 12:00:07 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=752 Vanochtend is het persbericht verzonden, maar hier op ons spiksplinternieuwe blog kan een achtergrondartikel met wat verdieping natuurlijk niet ontbreken. Strategy Director Birgit Zuurveld is sinds enkele maanden onderdeel van het management. Reden voor een feestje! (Daar zijn wij bij Dorst & Lesser sowieso niet vies van.)   Vijf jaar geleden zette Birgit voor het

Het bericht Birgit for president (management)! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Vanochtend is het persbericht verzonden, maar hier op ons spiksplinternieuwe blog kan een achtergrondartikel met wat verdieping natuurlijk niet ontbreken. Strategy Director Birgit Zuurveld is sinds enkele maanden onderdeel van het management. Reden voor een feestje! (Daar zijn wij bij Dorst & Lesser sowieso niet vies van.)

 

Vijf jaar geleden zette Birgit voor het eerst haar voet over de drempel bij Dorst & Lesser. Toen nog het domein van drie mannen (Robert, Niels en Nelis). Vanaf dag één blijkt Birgit een Dorst & Lesser in hart en nieren (en blijft ze bij elke borrel sowieso langer dan Robert, sorry Ro).
 

Binnen no time maakte ze zich het Renault account eigen. Of het nu ging om community management, strategie of project management, ze deed het allemaal. Inmiddels is ze ‘baas’ van haar eigen strategieteam. Waar de één een glinstering in de ogen krijgt en begint te watertanden bij het openen van een reep Tony Chocolonely, doet Birgit dit bij een artikel over Facebook retargeting of nieuwe mogelijkheden voor het creëren van audiences. Iets met data doet het bij haar altijd fijn. Maar goed, met een flinke bak kennis en passie ben je er nog niet, je moet ook (sorry voor het extreme cliché-woord) een ‘mensenmens’ zijn.
Want naast ‘social nerd’ is Birgit een bruggenbouwer. Ze leert haar klanten door en door kennen en wordt zoals ze zelf zegt het liefst ‘vriendjes met ze’. Ze is één van de redenen waarom een aantal klanten al vanaf dag één en nog steeds met Dorst & Lesser samenwerken.
 

Maar die bruggetjes bouwt ze ook intern. Birgit is zoals ik het liefkozend zou zeggen: streng, maar rechtvaardig. Ze draagt inderdaad ook die mooie kokerrokken en hakken die bij deze omschrijving horen. Daarnaast heeft ze een gigantische bak kennis en echt een passie voor het team. Ja, het is een inkoppertje, maar teamspirit is key. Daarom zeg ik niet voor niets: Birgit for president… of management. 😉

Het bericht Birgit for president (management)! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Alaaf! Dit is Sophie. https://dorstenlesser.nl/blog/alaaf-is-sophie/ Fri, 10 Feb 2017 15:36:51 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=727 Waar carnaval allemaal wel niet goed voor is! Er worden niet alleen biertjes gedronken, het is ook goed voor je netwerk! Want via dit carnavalsbiertje belandde Sophie bij Robert en Birgit aan tafel voor een kopje koffie. Inmiddels is zij Cliënt Manager en zorgt ze ervoor dat alle verhalen van onze klanten perfect worden verteld.

Het bericht Alaaf! Dit is Sophie. verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Waar carnaval allemaal wel niet goed voor is! Er worden niet alleen biertjes gedronken, het is ook goed voor je netwerk! Want via dit carnavalsbiertje belandde Sophie bij Robert en Birgit aan tafel voor een kopje koffie. Inmiddels is zij Cliënt Manager en zorgt ze ervoor dat alle verhalen van onze klanten perfect worden verteld. Vandaag vertelt ze ons nét iets meer over haar verhaal.

 

Laten we even terugblikken op je tijd bij Dorst & Lesser. Wat was het allerleukste project dat je hebt gedaan?
Het project dat ik voor Microsoft met B-Brave heb gedaan was supertof! We hadden een hoax bedacht om jongeren te waarschuwen voor het delen van privégegevens op social. Toen de hysterische fans van B-Brave achter de filmlocatie kwamen, was het hek van de dam ;-)!

 

Wat vind je het meest uitdagende aspect aan je functie als Client Manager?
1001 ballen hooghouden. Let’s gooo!

 

Hoe ziet jouw ideale zondag(ochtend) eruit?
Het allerliefst word ik wakker zonder kater. Dan ga ik buiten de deur ontbijten met een perfecte cappuccino. In de middag ga ik op de fiets naar de hockey om een potje te hockeyen. Het liefst wil ik dat het een klein beetje geregend heeft zodat het veld nog nat is (dan rolt de bal zo fijn), maar dat de zon schijnt tijdens de wedstrijd. Natuurlijk ga ik met de winst naar huis.

 

Wat weten mensen niet over jou?
Dat ik mijn haren nooit los draag, dat ik van Franse muziek houd, dat ik graag versjes en gedichten lees, dat ik musicals écht verschrikkelijk vind en dat ik Engels bloed heb.

 

Welk nummer zing jij het liefst tijdens karaoke?
Uiteindelijk toch wel echt één van de nummers van Ashanti & Ja Rule. Of Whitney Houston…

Het bericht Alaaf! Dit is Sophie. verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Facebook Live vs. Instagram Live: what to choose? https://dorstenlesser.nl/blog/instagram-live-voor-merken/ Wed, 08 Feb 2017 14:21:56 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=705 Even eerlijk, ‘live’ is niets nieuws. Facebook en Snapchat gingen Instagram al voor. Op deze kanalen zagen we al live-streams van events, modeshows, behind the scenes materiaal en Q&A sessies. Live biedt merken de mogelijkheid om direct in verbinding te staan met hun doelgroep. Interactie is daarbij key! Zo gaven wij met de Transavia Birthdeals-show

Het bericht Facebook Live vs. Instagram Live: what to choose? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Even eerlijk, ‘live’ is niets nieuws. Facebook en Snapchat gingen Instagram al voor. Op deze kanalen zagen we al live-streams van events, modeshows, behind the scenes materiaal en Q&A sessies. Live biedt merken de mogelijkheid om direct in verbinding te staan met hun doelgroep. Interactie is daarbij key! Zo gaven wij met de Transavia Birthdeals-show vliegtickets weg in een Facebook Live quiz-uitzending (zie de case hier) en hielpen we de Rituals community met een Live Q&A-sessie over positiviteit.

 

De keuze is inmiddels reuze..

Daardoor ontstaat natuurlijk de vraag, wat kies ik als merk, Facebook Live of Instagram Live? Onderstaand dus even wat voor- en nadelen op een rijtje.

 

Op Instagram verdwijnt je live video nadat hij is beëindigd, in tegenstelling tot Facebook die je video’s juist bewaart. Hier ligt ook gelijk de kracht van Instagram; het is 100% spontaan, in het moment en laagdrempelig, want ‘ach, het is zo toch weer weg’. Het brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Je hebt maar één moment om je doelgroep te vangen – timing is dus cruciaal.

 

Bij Facebook Live kun je de video’s dus eindeloos herhalen en extra pushen met mediabudget. Echter verdwijnt de belangrijkste functionaliteit van live op dit moment ook – het is namelijk niet meer live #inkopper; de interactie met de inhoud van de video zelf is niet meer mogelijk. Wel biedt Facebook de mogelijkheid om je fans te herinneren dat je binnenkort live gaat, door je live-gang alvast in te plannen. Op deze manier ontvangt je doelgroep alvast een reminder: heads up, we gaan live!

Uit onderzoeken blijkt dat de engagement van merken op Instagram 10 keer (!) hoger ligt dan op Facebook. Dus wat wil je als merk: sterke betrokkenheid of een groot publiek?

Daarnaast blijven de gebruikersaantallen van Instagram ook nog achter op die van Facebook (3,2 miljoen vs. 10,4 miljoen in Nederland). De vijver waar je als merk in vist is dus groter en samen met de voorrang die Facebook geeft aan live-content genereer je sneller een groot organisch bereik. Echter, uit onderzoeken blijkt dat de engagement van merken op Instagram 10 keer (!) hoger ligt dan op Facebook. Dus wat wil je als merk: sterke betrokkenheid of een groot publiek?

 

Mijn advies?

Dat is altijd afhankelijk van het doel van je merk en je campagne. Voor mijn gevoel draait Instagram Live vooral om spontane content en biedt Facebook Live op dit moment meer relevante mogelijkheden voor merken. Deze mogelijkheden zijn nu nog het aantrekkelijkst voor merken, maar Instagram Live zal zich blijven ontwikkelen. To be continued dus…

Het bericht Facebook Live vs. Instagram Live: what to choose? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Verdwijnt het geschreven woord? https://dorstenlesser.nl/blog/verdwijnt-geschreven-woord/ Tue, 31 Jan 2017 08:20:14 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=556 Mijn journalistieke hart begon abrupt te bloeden Mijn, misschien wat ouderwetse, journalistieke hart begon abrupt te bloeden. Het geschreven woord verdwijnen? Nooit was mijn eerste reactie. Schrijven maakt communicatie namelijk altijd net even wat mooier. Ik vind dat je sommige dingen gewoon echt beter kunt omschrijven (het woord zegt het al) met geschreven woorden. Net

Het bericht Verdwijnt het geschreven woord? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Mijn journalistieke hart begon abrupt te bloeden

Mijn, misschien wat ouderwetse, journalistieke hart begon abrupt te bloeden. Het geschreven woord verdwijnen? Nooit was mijn eerste reactie. Schrijven maakt communicatie namelijk altijd net even wat mooier. Ik vind dat je sommige dingen gewoon echt beter kunt omschrijven (het woord zegt het al) met geschreven woorden. Net even iets langer nadenken, dan wanneer je praat. Net even zoeken naar een ander woord, dan je in de vorige zin al had gebruikt en nét even alles iets mooier formuleren.
Maar ik kan natuurlijk ook echt niet ontkennen dat alles visueler wordt. Ons videoteam groeit als een spreekwoordelijke kool en onze social kanalen worden overspoeld door video’s en niet alleen omdat Facebook video’s een belangrijke plek geeft in onze timelines. Want wat denk je van alle bloggers die YouTube kanalen zijn gestart om video’s te maken en wekelijks, zo niet dagelijks vloggen?

De beste manier van communiceren

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Het is een cliché, maar zo vol waarheid. En als dit beeld dan ook nog spreekt, zoals video doet, dan kan het toch niet anders dan de beste manier van communicatie zijn? Ja, als je het zo stelt wel.
Dus om op de vraag terug te komen of het geschreven woord verdwijnt? Ik denk het niet, maar ik denk wel dat het een veel kleinere rol krijgt en dat willen ik en mijn journalistieke hart, ook best wel accepteren. Op één voorwaarde. Dat we dan wel afspreken om af en toe ook nog te blijven schrijven. Op dit blog bijvoorbeeld, gewoon omdat het leuk is ;).
P.s. Benieuwd naar één van mijn favoriete Dorst & Lesser video’s? Deze staat hoog in mijn lijstje:

Tanqueray – Baut Zuidas X Frank from Dorst & Lesser on Vimeo.

Het bericht Verdwijnt het geschreven woord? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Beau doet een boekje open https://dorstenlesser.nl/blog/beau-doet-boekje-open/ Mon, 30 Jan 2017 16:42:03 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=616 Meet Dorst & Lesser’s own rising star: Beau! Na gewerkt te hebben voor onder andere Danie Bles, RTL Boulevard en Expeditie Robinson, begon ze in augustus 2015 als Client Manager voor Transavia bij Dorst & Lesser. Het aantal klanten nam crazy-snel toe en inmiddels is ze geupgrade tot Client Director; opperbaas van alle Client Managers!

Het bericht Beau doet een boekje open verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Meet Dorst & Lesser’s own rising star: Beau! Na gewerkt te hebben voor onder andere Danie Bles, RTL Boulevard en Expeditie Robinson, begon ze in augustus 2015 als Client Manager voor Transavia bij Dorst & Lesser. Het aantal klanten nam crazy-snel toe en inmiddels is ze geupgrade tot Client Director; opperbaas van alle Client Managers!

 

Om nog nét iets meer over haar te weten te komen dan haar LinkedIn historie vroegen we haar het spreekwoordelijke hemd van haar lijf, te beginnen met een semi-werkvraag: Aan welk social media kanaal ben jij nou écht verslaafd?
Voorheen Snapchat, maar sinds ik mijn bruiloft ben gaan plannen en een huis heb gekocht ben ik een Pinterest-aholic. Compleet verslaafd!
 

Wat vind je het meest uitdagend aan jouw functie als Client Director?
Het meest uitdagende vind ik om te blijven vernieuwen. Wanneer iets goed loopt mag je niet wachten totdat het afzwakt. Je moet je team en je klanten continu naar een hoger niveau proberen te tillen. Dat is pittig!

 

Even over een heel andere boeg; wat is je favoriete dorstlesser?
Kill your darlings… Dan ga ik toch voor wijn. Verfrissend wit of warm rood, het maakt mij niets uit.
 

Vertel op, waar verbaas jij je weleens over?
De openheid van sommige mensen binnen bepaalde Facebook communities! Wanneer je vraagt naar een goede tip voor een recept op de pagina van Lidl Nederland zie je geregeld hele levensverhalen aan je neus voorbij trekken: hernia’s, lieve huisdieren en de leukste kleinkinderen. Sharing is caring wordt hier heel letterlijk genomen ;).
 

Over ‘sharing is caring’ gesproken; wat weten de meeste mensen niet over jou?
De meeste mensen weten niet dat ik een closeted hiphop fan ben. Travis Scott rap ik van A tot Z mee.
 

Het bericht Beau doet een boekje open verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Influencersmarketing; hoe pak je dat aan? https://dorstenlesser.nl/blog/influencersmarketing-hoe-pak-aan/ Thu, 12 Jan 2017 14:52:14 +0000 http://dorstenlesser.nl/?p=292 Veel merken dromen ervan. Duizenden volgers op hun social media kanalen. Waar dit voor veel merken helaas nog vaak een droom is, is het voor honderden online influencers al realiteit.   Gelukkig kunnen merken hier wel gebruik van maken door middel van influencersmarketing. Influencersmarketing, het aangaan van samenwerkingen met influencers, kan een goede manier zijn

Het bericht Influencersmarketing; hoe pak je dat aan? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Veel merken dromen ervan. Duizenden volgers op hun social media kanalen. Waar dit voor veel merken helaas nog vaak een droom is, is het voor honderden online influencers al realiteit.

 

Gelukkig kunnen merken hier wel gebruik van maken door middel van influencersmarketing. Influencersmarketing, het aangaan van samenwerkingen met influencers, kan een goede manier zijn om je merk of product onder de aandacht te brengen van je eigen of een nieuwe doelgroep.

 

Hoe pak je dat aan?

Eigenlijk kun je op twee manieren met influencers samenwerken. Wat vaak het meest interessant lijkt, is om jouw merk of product onderdeel te laten zijn van de content van de influencers. Op die manier wordt jouw merk direct bij alle volgers van de influencer onder de aandacht gebracht.

 

Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend de beste manier. Influencers, en zeker de succesvolle influencers, zijn zo groot geworden doordat ze een duidelijke focus hebben gekozen voor hun kanaal. Ze hebben een vast format gekozen voor hun content, waarmee ze hun volgers hebben getriggerd om hun blogs iedere keer weer opnieuw te lezen, zich te abonneren op hun YouTube-kanaal of hun Instagram-kanaal te gaan volgen. Deze volgers zijn heilig. influencers luisteren extreem goed naar ze, want zonder hun volgers, zijn ze al hun invloed kwijt. Doordat de volgers heilig zijn, is het format ook heilig en influencers zullen dus (vaak) niet hiervan afwijken voor een betaalde samenwerking met een merk.

 

Gelukkig zijn er honderden influencers en zijn er eigenlijk altijd goede matches te maken tussen merken en influencers, maar wil je nu toch je merk op jouw manier aan een influencer koppelen, dan kun je er ook voor kiezen om de influencer als ambassadeur voor je merk neer te zetten. Dit kan op projectbasis of in een langere samenwerking. Influencers gaan dan content maken, die losstaat van hun vaste content, speciaal voor jou. Deze content wordt dan geplaatst op de kanalen van het merk en vervolgens gedeeld via de sociale kanalen van de influencer.

 

De juiste influencer

Voor welke samenwerking je ook kiest, de juiste influencer kiezen bij jouw merk is cruciaal. Door een zo natuurlijk mogelijke samenwerking aan te gaan, ben je als merk het meest geloofwaardig. Benieuwd hoe wij influencersmarketing aanpakken? Als onderdeel van de influencersnetwerken Reblz & Social1nfluencers zorgen wij voor de juiste samenwerking met de beste influencers.
 

Lees hier alles over een aantal van onze influencers-campagne met Renault, Tanqueray, en Rimmel Londen

Het bericht Influencersmarketing; hoe pak je dat aan? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
De jongen achter #producerlife https://dorstenlesser.nl/blog/de-jongen-achter-producerlife/ Wed, 11 Jan 2017 18:44:19 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=643 Wie kan je alles vertellen over het leven van een Creative Producer? Djordy! Met zijn #producerlife geeft hij op Instagram een kijkje achter de schermen van een Dorst & Lesser Producer. Allemaal volgen dus! Maar wij waren eigenlijk ook nieuwsgierig naar wat Djordy doet buiten zijn werk. En kijk aan, we willen hem meteen de

Het bericht De jongen achter #producerlife verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Wie kan je alles vertellen over het leven van een Creative Producer? Djordy! Met zijn #producerlife geeft hij op Instagram een kijkje achter de schermen van een Dorst & Lesser Producer. Allemaal volgen dus! Maar wij waren eigenlijk ook nieuwsgierig naar wat Djordy doet buiten zijn werk. En kijk aan, we willen hem meteen de functie #foutehitjesDJ bij de vrijdagmiddagborrel aanbieden!

 

Wat is het meest uitdagend aan jouw werk/functie?
Daar kan ik kort, maar krachtig over zijn. Een concept naar een zo tof mogelijk eindresultaat brengen.
 

Hoe ziet jouw ideale zondag(ochtend) eruit?
Lekker uitslapen en daarna een lange wandeling in de zon door het bos. Alleen moet ik eerlijk zeggen dat dit misschien concurrentie krijgt van een hele andere zondagbesteding. Ik heb namelijk net mijn seizoenskaart voor Ajax binnen!
 

Gaaf! Maar nu tijd voor wat sappigs. Dus, wat weten mensen niet over jou?
Haha, iets sappigs? Is dat ik vroeger plaatjes draaide in een héle foute happy hour kroeg sappig genoeg ;-)? De kroeg heette De Suyckerkist in Breda en hij was vooral met carnaval echt booming. Een uur lang in de rij om écht foute muziek te horen en bier te drinken.
 

Dit antwoord smaakt naar meer muziekvragen! Kom maar op, welk nummer zing jij het liefst tijdens de karaoke?
Billy Joel met Piano Man! Dit was het plaatje dat ik aanzette na het draaien. De hele crew zag het al bij de afbouw aankomen en vaak moest het geluid dan natuurlijk al uit staan. Wij zongen er alleen gewoon drie keer zo hard overheen, dus uiteindelijk kwam de politie dan alsnog langs om te vragen of het zachter kon.
 

Laatste vraag. Waar verbaas jij je weleens over?
Ik verbaas mij over mensen én bedrijven die nog met Windows 98 werken. Ik heb namelijk stiekem wat nerd in mij. Ik hou enorm van gadgets en nieuwe technologie. Ik vind het dan ook zo vreemd dat mensen blijven hangen in oude dingen. Hier valt de categorie TL-buiskantoren ook onder.
 

Het bericht De jongen achter #producerlife verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Behind the scenes bij Raad de Sneeuwhoogte van Renault https://dorstenlesser.nl/blog/behind-the-scenes-raad-sneeuwhoogte-renault/ Thu, 05 Jan 2017 15:08:58 +0000 http://dorstenlesser.nl/?p=296 Vandaag geven we jullie een kijkje achter de schermen bij één van onze grootste producties van 2016. Dennis, Creative Producer van dit project, neemt ons mee naar Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk en vertelt ons alles over de productie van Raad de Sneeuwhoogte 2.0.    Hoe gaat zo’n videoproductie in z’n werk? Per gebied hadden we

Het bericht Behind the scenes bij Raad de Sneeuwhoogte van Renault verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Vandaag geven we jullie een kijkje achter de schermen bij één van onze grootste producties van 2016. Dennis, Creative Producer van dit project, neemt ons mee naar Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk en vertelt ons alles over de productie van Raad de Sneeuwhoogte 2.0. 

 

Hoe gaat zo’n videoproductie in z’n werk?
Per gebied hadden we in totaal drie dagen om alles te filmen, waarvan één dag puur bedoeld was voor het scouten van de locaties. Dus waar gaan we wat schieten? Het is niet net als in Hollywood dat we hele gebieden kunnen afzetten, dus je moet creatief omgaan met de mogelijkheden. Dit jaar kregen we veel vrijheid vanuit Renault om te experimenteren, waardoor we ook veel verschillende shots hebben kunnen maken. Natuurlijk hebben we ook met het lokale toerisme bureau om de tafel gezeten. Zij kennen de omgeving het allerbeste en hielpen ons met het vinden van de mooiste filmlocaties.
 

Kun je iets vertellen over de samenwerking met de lokale sporters?
Voor het filmen van de sporten hebben we contact gezocht met lokale sporters. Het begon met de eigenaar van de husky honden in Frankrijk. Die man was super enthousiast en wilde graag meewerken. In Zwitserland ontmoetten we een stel dat een eigen paraglidingschool runt. Ze hadden twee dagen vrij en hebben ons toen de mooiste plekken van Zwitserland laten zien. In Oostenrijk ontmoetten we een groep vrienden die al jarenlang ijs klimt.
 

Waar lag dit jaar de focus?
Eigenlijk heel simpel, hele gave beelden maken! Het voornaamste verschil met vorig jaar zat in de extreme sporten. De kijker moet na de video wel die trigger hebben om datgene wat hij/ zij ziet ook te willen doen. Dat sluit dan weer mooi aan bij ‘Stop watching, start living’. Dit is de slogan van de Renault Kadjar, de auto waar het uiteindelijk allemaal om draaide. We probeerden iedereen uit die luie stoel te halen en te gáán.
 

Had je verwacht dat je het succes van vorig jaar kon overtreffen?
Zeker weten! Ik bedoel: wie wil er nou niet paragliden over gletsjers, ijs klimmen of met acht husky’s door de sneeuw heen crossen? Juist met die Extreme sporten spraken we een nóg breder publiek aan dan vorig jaar. Ik ben in ieder geval erg tevreden met het resultaat!

Het bericht Behind the scenes bij Raad de Sneeuwhoogte van Renault verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>