Dorst en Lesser https://dorstenlesser.nl The Social Agency Wed, 26 Apr 2017 13:54:21 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.3 Pinterest wekt onze interest https://dorstenlesser.nl/blog/pinterest-wekt-onze-interest/ Fri, 21 Apr 2017 13:07:33 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=901 Vroeger knipte ik allerlei plaatjes uit tijdschriften. Prik! Een punaise erin en ik had een prikbord vol inspiratie. Vakantiebestemmingen waar ik van droomde, die mooie sneakers waar ik van droomde en Leonardo Dicaprio waar ik óók van droomde. Het verzamelen van inspirerende plaatjes doe ik nog steeds. Nu niet meer met een schaar, maar met

Het bericht Pinterest wekt onze interest verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Vroeger knipte ik allerlei plaatjes uit tijdschriften. Prik! Een punaise erin en ik had een prikbord vol inspiratie. Vakantiebestemmingen waar ik van droomde, die mooie sneakers waar ik van droomde en Leonardo Dicaprio waar ik óók van droomde. Het verzamelen van inspirerende plaatjes doe ik nog steeds. Nu niet meer met een schaar, maar met digitale punaises. Pinterest, waarom is dit kanaal zo interesting?

 

Meer, meer, meer!

Net als ik gebruiken steeds meer mensen deze digitale knipselmap. Onlangs werd bekend dat Pinterest wereldwijd 175 miljoen actieve gebruikers telt en met inmiddels 2,4 miljoen gebruikers in Nederland is het ook hier één van de snelst groeiende kanalen. Do-It-Yourself raamdecoratie met een hoelahoep, recepten voor lactosevrije crème brulée; wat je ook zoekt, je vindt het op Pinterest. Meer gebruikers betekent namelijk meer pins, meer ideeën en daarom ook steeds meer mogelijkheden voor merken.

 

Merken worden gehoord

Gebruikers zijn op dit kanaal vooral op zoek naar ideeën en willen zich laten inspireren. Foto’s van vrienden hoeven ze er niet te zien; users staan juist op Pinterest open voor content geplaatst door merken. Ze zijn op zoek naar inspiratie en er is een grote kans dat ze iets gaan doen met de gevonden ideeën. Meer dan de helft van de gebruikers zegt Pinterest te gebruiken om te shoppen. Hallo, potentiële kopers!

 

Die schoenen. Waar zijn die van?

En die potentiële kopers, daar speelt Pinterest op in. Intussen zijn er steeds meer mogelijkheden om te adverteren en worden zoekfuncties geoptimaliseerd. Ik ben zelf fan van de Pinterest Lens functie, waarmee je kunt zoeken op basis van objecten. Zie je iemand op straat met mooie schoenen? Richt met de Pinterest Lens op de schoenen en Pinterest zoekt voor jou naar dezelfde exemplaren en gerelateerde pins. (Oké, ook best grappig om de Lens op een collega te richten en te zien wat dat voor resultaten oplevert.)

 

 

Want it? Pin it, buy it, have it!

Meteen kopen? Dat kan tegenwoordig! Zelfs zonder Pinterest te verlaten. Dankzij Buyable Pins voeg je jouw gepinde items toe aan je winkelwagen, reken je direct af en is de bestelling rond. Want it? Pin it. Buy it. Have it! Helaas nog niet echt uitgerold in Nederland, maar dat zal vast niet lang meer duren.
 
Waarschijnlijk ga je binnenkort ook steeds meer fashion of interieur pins tegenkomen met blauwe cirkels in beeld. Dat is de nieuwe Shop The Look functie. Door op de cirkels te klikken gelinkt aan de verschillende items in beeld, zoekt Pinterest voor jou naar Buyable Pins van dezelfde items of naar voorwerpen in dezelfde stijl. Klik, klik en die outfit is binnen!
 

 

Maar wil Instagram ook niet zoiets doen?

Instagram introduceerde onlangs ‘Instagram Collecties’  waarbij je collecties met inspirerende afbeeldingen in thema’s kunt opslaan. ‘Interieur’ bijvoorbeeld of ‘droomvakanties’. Hé, waar doet dat ons aan denken? Juist. Instagram lijkt in bepaalde functies Pinterest te kopiëren en wil merken ook meer opties bieden om de consument direct een aankoop te laten doen. Maar Pinterest blijft niet achter. We zien het kanaal groeien in het aantal gebruikers én in mogelijkheden die voor zowel merk als consument interessant zijn. Bovendien is de viraliteit van een pin veel hoger dan een Instagram post. Zo’n 80 procent van de pins op Pinterest zijn repins; bijna alleen maar gedeelde content dus. Pin-pin, win-win!

 

Pinteressant, toch?

Pinterest, een awareness kanaal waarbij je de consument de gehele sales funnel kunt laten doorlopen. Van inspiratie tot aankoop in een paar klikken. Dat maakt deze digitale knipselmap toch iets interessanter dan het prikbord dat ik vroeger had. Misschien had ik Leonardo dan wel kunnen kopen…

 

Het bericht Pinterest wekt onze interest verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Eveline over flamingo’s en data https://dorstenlesser.nl/blog/eveline-flamingos-en-data/ Mon, 10 Apr 2017 18:44:33 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=892 Hoe ziet voor jou de ideale zondag eruit? Mijn zondagen zijn over het algemeen heilig. Dat betekent, geen verplichtingen en een hoop gezelligheid. Met mijn vrienden houden wij altijd een ZOMIBO. Rond een uurtje of 15:00 uur komen we samen en gaan we aan de borrel. Gedurende de borrel haakt iedereen langzaamaan, soms eindigen we

Het bericht Eveline over flamingo’s en data verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Hoe ziet voor jou de ideale zondag eruit?
Mijn zondagen zijn over het algemeen heilig. Dat betekent, geen verplichtingen en een hoop gezelligheid. Met mijn vrienden houden wij altijd een ZOMIBO. Rond een uurtje of 15:00 uur komen we samen en gaan we aan de borrel. Gedurende de borrel haakt iedereen langzaamaan, soms eindigen we met zijn 15en in de kroeg.

 

Wat weten mensen niet over jou?
Dat ik om het jaar naar Nairobi (Kenia) vlieg om vrijwilligerswerk te doen. Ik steun nu een meisje dat opgeleid wordt als docent. Elk jaar zamel ik geld in, zodat ze kan studeren. Afgelopen jaar is Everlyn (ja toevallig) afgestudeerd en heeft hierdoor een stapje kunnen maken in haar leven. Sommige dingen zijn voor ons heel normaal, die in andere landen soms mijlenver lijken te zijn. Met Teach to Reach geef ik ze de kans om dit stapje te maken. Niet alleen zij; vele andere kinderen hebben baat bij het feit dat de meisjes die ik steun opgeleid worden. Everlyn kan namelijk op haar beurt weer les geven aan kansarme kinderen in de sloppenwijk Kibera – de grootste sloppenwijk van Nairobi.

 

Wat was jouw allerleukste D&L project?
Het leukste? Hoop dingen die wij doen zijn heel leuk. Het leukst is wanneer je werk opgepakt wordt door de media. Dat is een soort van bekroning op je werk en inzet.

 

Wat is het meest uitdagend aan jouw functie als Client Manager?
Voor alle klanten tegelijk alle balletjes om hoog te houden. Maar dat vind ik ook het allerleukste.

 

Als je komend weekend, gewoon voor een weekendje, overal ter wereld kan zijn. Waar ga je dan heen?
Pak jij de wereldkaart, ga ik alvast cirkels zetten. Er zijn zoveel plekken waar ik nog heen wil.

Het bericht Eveline over flamingo’s en data verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Every step you take… https://dorstenlesser.nl/blog/every-step-you-take/ Mon, 03 Apr 2017 09:58:20 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=877 We kunnen de betekenis hiervan niet beter uitleggen dan Facebook zelf, dus dat gaan we ook niet doen. “De Facebook-pixel is een stukje code dat je op de website kunt plaatsen om conversies te rapporteren, doelgroepen op te bouwen en uitgebreide statistieken te ontvangen over hoe mensen je website gebruiken,” aldus Facebook.   Ja, every

Het bericht Every step you take… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
We kunnen de betekenis hiervan niet beter uitleggen dan Facebook zelf, dus dat gaan we ook niet doen. “De Facebook-pixel is een stukje code dat je op de website kunt plaatsen om conversies te rapporteren, doelgroepen op te bouwen en uitgebreide statistieken te ontvangen over hoe mensen je website gebruiken,” aldus Facebook.

 

Ja, every move you make… De manier waarop je door de website van de reisorganisatie klikt, is bepalend voor welke advertenties jij van hen op je tijdlijn te zien krijgt. Welke pagina’s je hebt bezocht, welke zoekopdrachten je hebt uitgevoerd, hoe lang je op welke pagina was; het wordt allemaal gemeten. Zo kan het merk de Facebook-advertenties optimaal inzetten en krijg jij geen ‘hinderlijke’ advertenties over wintersport te zien. Jij wil namelijk overduidelijk naar het Portugese strand.

 

Het merk bouwt dankzij deze pixel aangepaste doelgroepen op naar aanleiding van websitebezoeken. Frequente bezoekers, mensen die op de boekingspagina toch nog afhaken, last-minute speurders; ze worden allemaal in ‘hokjes’ gestopt. Dit betekent voor het merk dus meer insights over welke doelgroepen het beste converteren en dus nóg meer optimalisatie van het advertentiebudget.

 

En jij denkt dat dit alles is? Nee hoor, er is nog veel meer mogelijk om mensen die al eerder met je merk in aanraking kwamen, te bereiken via social media. Yes, we’re watching you!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op!

Het bericht Every step you take… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Renault presenteert The Gift https://dorstenlesser.nl/blog/renault-presenteert-the-gift/ Thu, 16 Mar 2017 07:38:27 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=784 Want hoe zou het zijn om een roadtrip met de Renault Clio R.S naar de Vogezen weg te kunnen geven? Daar maak je toch een behoorlijke indruk mee. Dit jaar kon het. Op 20 december lanceerden we het platform ‘The Gift’ voor Renault Nederland, waar je tot en met Oudjaarsdag kon meedingen naar de hoofdprijs.

Het bericht Renault presenteert The Gift verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Want hoe zou het zijn om een roadtrip met de Renault Clio R.S naar de Vogezen weg te kunnen geven? Daar maak je toch een behoorlijke indruk mee. Dit jaar kon het. Op 20 december lanceerden we het platform ‘The Gift’ voor Renault Nederland, waar je tot en met Oudjaarsdag kon meedingen naar de hoofdprijs. We realiseerden meer dan 1.3 miljoen impressies en meer dan 13.000 deelnemers via Facebook & YouTube advertising, Autoblog en de owned kanalen van Renault Nederland.
 

We mochten natuurlijk zelf ook naar de Vogezen om de teaservideo van de campagne op te nemen. Benieuwd hoe die eruit zag? Je kunt hem hier nog bekijken. Geniet van één van de mooiste stuurmanswegen van Europa en… vergeet niet om je geluid even aan te zetten ;).
 


 

Het bericht Renault presenteert The Gift verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… https://dorstenlesser.nl/blog/case-wnf-als-kinderen-mogen-stemmen/ Mon, 13 Mar 2017 12:10:50 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=792 We horen je denken: “Ja ja, en dan wordt Justin Bieber onze volgende premier zeker?” Nee hoor, de 12-jarige Faye heeft wel wat serieuzere dingen aan haar hoofd. Ze is misschien wat betreft politiek nog ‘een groentje’, maar dat betekent niet dat ze niet meedenkt over ‘volwassen’ zaken. Samen met het WNF gaven we Faye

Het bericht Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
We horen je denken: “Ja ja, en dan wordt Justin Bieber onze volgende premier zeker?” Nee hoor, de 12-jarige Faye heeft wel wat serieuzere dingen aan haar hoofd. Ze is misschien wat betreft politiek nog ‘een groentje’, maar dat betekent niet dat ze niet meedenkt over ‘volwassen’ zaken. Samen met het WNF gaven we Faye de kans haar stem te laten horen en te vertellen over de dromen die ze heeft voor als ze later groter is. Ze geeft de ultieme peptalk aan iedereen die wél mag stemmen. Als stemgerechtigde heb je namelijk niet alleen invloed op je eigen toekomst, maar ook op die van Faye.

 

En die toekomst is best belangrijk. Al maandenlang zien we op ieder kanaal politici zwaaien, praten en heftige discussies voeren. En in deze tijd van populisme, conflicten en angst lijkt het vooral te gaan over de vluchtelingencrisis en de economie. But what about het klimaatprobleem? Het WNF ziet dat dit onderwerp vaak nog onderaan het lijstje van verkiezingsthema’s bungelt en komt daarom in actie. Want even serieus; we moeten beseffen dat beslissingen die op korte termijn gemaakt worden van invloed zijn op het klimaat voor de aankomende DUIZENDEN jaren!

 

Wij bij Dorst & Lesser helpen het WNF graag! Dus let je even op? Dit is geen stemwijzer of een praatje van de zoveelste politiek deskundige. Nee. Dit is een oproep vanuit de toekomst en deze video bevat belangrijke informatie! Inmiddels is de video al meer dan 960 keer gedeeld op Facebook! En we weten het zeker; na het zien van deze videoboodschap denk je bij het inkleuren op 15 maart niet alleen aan jezelf, maar ook aan ‘groentjes’ zoals Faye, hun toekomst én de toekomst van onze aarde. Want de aarde willen we nog heel veel jaren kunnen doorgeven. Toch?

 

Het bericht Case WNF: Als kinderen mogen stemmen… verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Birgit for president (management)! https://dorstenlesser.nl/blog/birgit-for-president-management/ Tue, 14 Feb 2017 12:00:07 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=752 Vijf jaar geleden zette Birgit voor het eerst haar voet over de drempel bij Dorst & Lesser. Toen nog het domein van drie mannen (Robert, Niels en Nelis). Vanaf dag één blijkt Birgit een Dorst & Lesser in hart en nieren (en blijft ze bij elke borrel sowieso langer dan Robert, sorry Ro).   Binnen

Het bericht Birgit for president (management)! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Vijf jaar geleden zette Birgit voor het eerst haar voet over de drempel bij Dorst & Lesser. Toen nog het domein van drie mannen (Robert, Niels en Nelis). Vanaf dag één blijkt Birgit een Dorst & Lesser in hart en nieren (en blijft ze bij elke borrel sowieso langer dan Robert, sorry Ro).
 

Binnen no time maakte ze zich het Renault account eigen. Of het nu ging om community management, strategie of project management, ze deed het allemaal. Inmiddels is ze ‘baas’ van haar eigen strategieteam. Waar de één een glinstering in de ogen krijgt en begint te watertanden bij het openen van een reep Tony Chocolonely, doet Birgit dit bij een artikel over Facebook retargeting of nieuwe mogelijkheden voor het creëren van audiences. Iets met data doet het bij haar altijd fijn. Maar goed, met een flinke bak kennis en passie ben je er nog niet, je moet ook (sorry voor het extreme cliché-woord) een ‘mensenmens’ zijn.
Want naast ‘social nerd’ is Birgit een bruggenbouwer. Ze leert haar klanten door en door kennen en wordt zoals ze zelf zegt het liefst ‘vriendjes met ze’. Ze is één van de redenen waarom een aantal klanten al vanaf dag één en nog steeds met Dorst & Lesser samenwerken.
 

Maar die bruggetjes bouwt ze ook intern. Birgit is zoals ik het liefkozend zou zeggen: streng, maar rechtvaardig. Ze draagt inderdaad ook die mooie kokerrokken en hakken die bij deze omschrijving horen. Daarnaast heeft ze een gigantische bak kennis en echt een passie voor het team. Ja, het is een inkoppertje, maar teamspirit is key. Daarom zeg ik niet voor niets: Birgit for president… of management. 😉

Het bericht Birgit for president (management)! verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Alaaf! Dit is Sophie. https://dorstenlesser.nl/blog/alaaf-is-sophie/ Fri, 10 Feb 2017 15:36:51 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=727 Waar carnaval allemaal wel niet goed voor is! Er worden niet alleen biertjes gedronken, het is ook goed voor je netwerk! Want via dit carnavalsbiertje belandde Sophie bij Robert en Birgit aan tafel voor een kopje koffie. Inmiddels is zij Cliënt Manager en zorgt ze ervoor dat alle verhalen van onze klanten perfect worden verteld.

Het bericht Alaaf! Dit is Sophie. verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Waar carnaval allemaal wel niet goed voor is! Er worden niet alleen biertjes gedronken, het is ook goed voor je netwerk! Want via dit carnavalsbiertje belandde Sophie bij Robert en Birgit aan tafel voor een kopje koffie. Inmiddels is zij Cliënt Manager en zorgt ze ervoor dat alle verhalen van onze klanten perfect worden verteld. Vandaag vertelt ze ons nét iets meer over haar verhaal.

 

Laten we even terugblikken op je tijd bij Dorst & Lesser. Wat was het allerleukste project dat je hebt gedaan?
Het project dat ik voor Microsoft met B-Brave heb gedaan was supertof! We hadden een hoax bedacht om jongeren te waarschuwen voor het delen van privégegevens op social. Toen de hysterische fans van B-Brave achter de filmlocatie kwamen, was het hek van de dam ;-)!

 

Wat vind je het meest uitdagende aspect aan je functie als Client Manager?
1001 ballen hooghouden. Let’s gooo!

 

Hoe ziet jouw ideale zondag(ochtend) eruit?
Het allerliefst word ik wakker zonder kater. Dan ga ik buiten de deur ontbijten met een perfecte cappuccino. In de middag ga ik op de fiets naar de hockey om een potje te hockeyen. Het liefst wil ik dat het een klein beetje geregend heeft zodat het veld nog nat is (dan rolt de bal zo fijn), maar dat de zon schijnt tijdens de wedstrijd. Natuurlijk ga ik met de winst naar huis.

 

Wat weten mensen niet over jou?
Dat ik mijn haren nooit los draag, dat ik van Franse muziek houd, dat ik graag versjes en gedichten lees, dat ik musicals écht verschrikkelijk vind en dat ik Engels bloed heb.

 

Welk nummer zing jij het liefst tijdens karaoke?
Uiteindelijk toch wel echt één van de nummers van Ashanti & Ja Rule. Of Whitney Houston…

Het bericht Alaaf! Dit is Sophie. verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Facebook Live vs. Instagram Live: what to choose? https://dorstenlesser.nl/blog/instagram-live-voor-merken/ Wed, 08 Feb 2017 14:21:56 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=705 Even eerlijk, ‘live’ is niets nieuws. Facebook en Snapchat gingen Instagram al voor. Op deze kanalen zagen we al live-streams van events, modeshows, behind the scenes materiaal en Q&A sessies. Live biedt merken de mogelijkheid om direct in verbinding te staan met hun doelgroep. Interactie is daarbij key! Zo gaven wij met de Transavia Birthdeals-show

Het bericht Facebook Live vs. Instagram Live: what to choose? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Even eerlijk, ‘live’ is niets nieuws. Facebook en Snapchat gingen Instagram al voor. Op deze kanalen zagen we al live-streams van events, modeshows, behind the scenes materiaal en Q&A sessies. Live biedt merken de mogelijkheid om direct in verbinding te staan met hun doelgroep. Interactie is daarbij key! Zo gaven wij met de Transavia Birthdeals-show vliegtickets weg in een Facebook Live quiz-uitzending (zie de case hier) en hielpen we de Rituals community met een Live Q&A-sessie over positiviteit.

 

De keuze is inmiddels reuze..

Daardoor ontstaat natuurlijk de vraag, wat kies ik als merk, Facebook Live of Instagram Live? Onderstaand dus even wat voor- en nadelen op een rijtje.

 

Op Instagram verdwijnt je live video nadat hij is beëindigd, in tegenstelling tot Facebook die je video’s juist bewaart. Hier ligt ook gelijk de kracht van Instagram; het is 100% spontaan, in het moment en laagdrempelig, want ‘ach, het is zo toch weer weg’. Het brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Je hebt maar één moment om je doelgroep te vangen – timing is dus cruciaal.

 

Bij Facebook Live kun je de video’s dus eindeloos herhalen en extra pushen met mediabudget. Echter verdwijnt de belangrijkste functionaliteit van live op dit moment ook – het is namelijk niet meer live #inkopper; de interactie met de inhoud van de video zelf is niet meer mogelijk. Wel biedt Facebook de mogelijkheid om je fans te herinneren dat je binnenkort live gaat, door je live-gang alvast in te plannen. Op deze manier ontvangt je doelgroep alvast een reminder: heads up, we gaan live!

Uit onderzoeken blijkt dat de engagement van merken op Instagram 10 keer (!) hoger ligt dan op Facebook. Dus wat wil je als merk: sterke betrokkenheid of een groot publiek?

Daarnaast blijven de gebruikersaantallen van Instagram ook nog achter op die van Facebook (3,2 miljoen vs. 10,4 miljoen in Nederland). De vijver waar je als merk in vist is dus groter en samen met de voorrang die Facebook geeft aan live-content genereer je sneller een groot organisch bereik. Echter, uit onderzoeken blijkt dat de engagement van merken op Instagram 10 keer (!) hoger ligt dan op Facebook. Dus wat wil je als merk: sterke betrokkenheid of een groot publiek?

 

Mijn advies?

Dat is altijd afhankelijk van het doel van je merk en je campagne. Voor mijn gevoel draait Instagram Live vooral om spontane content en biedt Facebook Live op dit moment meer relevante mogelijkheden voor merken. Deze mogelijkheden zijn nu nog het aantrekkelijkst voor merken, maar Instagram Live zal zich blijven ontwikkelen. To be continued dus…

Het bericht Facebook Live vs. Instagram Live: what to choose? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Verdwijnt het geschreven woord? https://dorstenlesser.nl/blog/verdwijnt-geschreven-woord/ Tue, 31 Jan 2017 08:20:14 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=556 Mijn journalistieke hart begon abrupt te bloeden Mijn, misschien wat ouderwetse, journalistieke hart begon abrupt te bloeden. Het geschreven woord verdwijnen? Nooit was mijn eerste reactie. Schrijven maakt communicatie namelijk altijd net even wat mooier. Ik vind dat je sommige dingen gewoon echt beter kunt omschrijven (het woord zegt het al) met geschreven woorden. Net

Het bericht Verdwijnt het geschreven woord? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Mijn journalistieke hart begon abrupt te bloeden

Mijn, misschien wat ouderwetse, journalistieke hart begon abrupt te bloeden. Het geschreven woord verdwijnen? Nooit was mijn eerste reactie. Schrijven maakt communicatie namelijk altijd net even wat mooier. Ik vind dat je sommige dingen gewoon echt beter kunt omschrijven (het woord zegt het al) met geschreven woorden. Net even iets langer nadenken, dan wanneer je praat. Net even zoeken naar een ander woord, dan je in de vorige zin al had gebruikt en nét even alles iets mooier formuleren.
Maar ik kan natuurlijk ook echt niet ontkennen dat alles visueler wordt. Ons videoteam groeit als een spreekwoordelijke kool en onze social kanalen worden overspoeld door video’s en niet alleen omdat Facebook video’s een belangrijke plek geeft in onze timelines. Want wat denk je van alle bloggers die YouTube kanalen zijn gestart om video’s te maken en wekelijks, zo niet dagelijks vloggen?

De beste manier van communiceren

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Het is een cliché, maar zo vol waarheid. En als dit beeld dan ook nog spreekt, zoals video doet, dan kan het toch niet anders dan de beste manier van communicatie zijn? Ja, als je het zo stelt wel.
Dus om op de vraag terug te komen of het geschreven woord verdwijnt? Ik denk het niet, maar ik denk wel dat het een veel kleinere rol krijgt en dat willen ik en mijn journalistieke hart, ook best wel accepteren. Op één voorwaarde. Dat we dan wel afspreken om af en toe ook nog te blijven schrijven. Op dit blog bijvoorbeeld, gewoon omdat het leuk is ;).
P.s. Benieuwd naar één van mijn favoriete Dorst & Lesser video’s? Deze staat hoog in mijn lijstje:

Tanqueray – Baut Zuidas X Frank from Dorst & Lesser on Vimeo.

Het bericht Verdwijnt het geschreven woord? verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Beau doet een boekje open https://dorstenlesser.nl/blog/beau-doet-boekje-open/ Mon, 30 Jan 2017 16:42:03 +0000 https://dorstenlesser.nl/?p=616 Meet Dorst & Lesser’s own rising star: Beau! Na gewerkt te hebben voor onder andere Danie Bles, RTL Boulevard en Expeditie Robinson, begon ze in augustus 2015 als Client Manager voor Transavia bij Dorst & Lesser. Het aantal klanten nam crazy-snel toe en inmiddels is ze geupgrade tot Client Director; opperbaas van alle Client Managers!

Het bericht Beau doet een boekje open verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>
Meet Dorst & Lesser’s own rising star: Beau! Na gewerkt te hebben voor onder andere Danie Bles, RTL Boulevard en Expeditie Robinson, begon ze in augustus 2015 als Client Manager voor Transavia bij Dorst & Lesser. Het aantal klanten nam crazy-snel toe en inmiddels is ze geupgrade tot Client Director; opperbaas van alle Client Managers!

 

Om nog nét iets meer over haar te weten te komen dan haar LinkedIn historie vroegen we haar het spreekwoordelijke hemd van haar lijf, te beginnen met een semi-werkvraag: Aan welk social media kanaal ben jij nou écht verslaafd?
Voorheen Snapchat, maar sinds ik mijn bruiloft ben gaan plannen en een huis heb gekocht ben ik een Pinterest-aholic. Compleet verslaafd!
 

Wat vind je het meest uitdagend aan jouw functie als Client Director?
Het meest uitdagende vind ik om te blijven vernieuwen. Wanneer iets goed loopt mag je niet wachten totdat het afzwakt. Je moet je team en je klanten continu naar een hoger niveau proberen te tillen. Dat is pittig!

 

Even over een heel andere boeg; wat is je favoriete dorstlesser?
Kill your darlings… Dan ga ik toch voor wijn. Verfrissend wit of warm rood, het maakt mij niets uit.
 

Vertel op, waar verbaas jij je weleens over?
De openheid van sommige mensen binnen bepaalde Facebook communities! Wanneer je vraagt naar een goede tip voor een recept op de pagina van Lidl Nederland zie je geregeld hele levensverhalen aan je neus voorbij trekken: hernia’s, lieve huisdieren en de leukste kleinkinderen. Sharing is caring wordt hier heel letterlijk genomen ;).
 

Over ‘sharing is caring’ gesproken; wat weten de meeste mensen niet over jou?
De meeste mensen weten niet dat ik een closeted hiphop fan ben. Travis Scott rap ik van A tot Z mee.
 

Het bericht Beau doet een boekje open verscheen eerst op Dorst en Lesser.

]]>